Het Lichthuis

Praktijk voor Bewustwording en Ontspanning  

Breda, 06 45398221

Voetreflexmassage

Voetreflexmassage werkt heel ontspannend.

Onder de voeten bevinden zich de reflexzones van de verschillende organen van je lichaam.

Reflexzonetherapie bestaat al heel lang en men zegt dat het zelfs teruggaat tot het oude Egypte, zo'n 2000 jaar voor Christus. 

Voetreflexmassage is heel populair in China en volgens de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) werkt een voetreflexmassage preventief om je lichaam en geest gezond te houden.

Een Chinees dokter, die de behandelingen daar wekelijks uitvoert, is goed en geslaagd als hij geen zieke patiënten heeft. Een zieke klant heeft een slechte dokter daar. Hoe komt dit?

Ziektes zetten zich eerst vast in het emotionele lichaam, dus bijvoorbeeld frustratie of boosheid. Dit kan je volgens de TCG zien en voelen aan de reflexzone van de lever. Een gespannen lever is dus nog niet meteen een reden om naar de specialist te gaan maar kan alles te maken hebben met een frustratie die je hebt. De bedoeling is dan ook om op dat gebied ontspanning te brengen. 

Daarnaast werkt een voetreflexmassage vitaliserend. Het bevordert de levensenergie en dus de vitaliteit. Het kan zijn dat je na de voetreflexmassage eerst vermoeidheid ervaart. Dat komt doordat je eerst de nodige rust moet nemen voordat de energie goed vrij kan stromen. Je bent dan al te lang over je grenzen gegaan. Na een paar dagen voel je je zeker weer veel beter. En eerst moeten ook alle afvalstoffen uit je systeem. Daarom is het ook aangeraden om na een voetmassage veel water te drinken; als het kan lauw water, want dat stimuleert de milt en die zorgt weer voor levensenergie.

Over het algemeen geef ik ontspannende voetreflexmassages waarbij ik standaard de rug en de darmen behandel via de reflexzones. Daarnaast kijken we wat nog meer nodig is. Ik wissel de grepen af met verschillende ontspanningstechnieken.

Echter, ik kan voetreflexmassages ook inzetten voor specifieke lichamelijke klachten zoals obstipatie, hoofdpijn, spijsverteringsklachten, hormonale problemen en noem maar op.

Heerlijk ontspannend is het om, voorafgaand aan een voetmassage, een voetenbadje te nemen met daarin Chinese kruiden. Dit zit standaard inbegrepen in een behandeling vanaf 45 minuten.

Prijzen:

Behandeling van 30 minuten: € 30

Behandeling van 45 minuten: € 45*

Behandeling van 60 minuten: € 60*

*inclusief voetenbad